Selidba sa sobom nosi neminovan stres i napor koji pojedinac vrlo teško sam može uspešno da podnese. Budući da je nedostatak vremena najčešći problem savremenih ljudi, činjenica da će im selidba dodatno oduzeti vreme koje im je preko potrebno za privatne i poslovne aktivnosti, unosi još veću dozu nervoze u njihov život. Poseban problem predstavlja selidba iz jedne u drugu državu, koja podrazumeva mnogo više poslova nego kod klasične selidbe iz stana u stan u istom gradu.

Upravo iz tog razloga agencija Beo Selidbe je odlučila da Vam izađe u susret i ponudi Vam profesionalnu pomoć pri svim segmentima selidbe iz inostranstva ka Srbiji. Bili da je reč o privremenoj ili trajnoj selidbi iz inostranstva, pobrinućemo se da ista protekne u najboljem mogućem redu na obostrano zadovoljstvo, kako biste se vi što pre ponovo posvetili Vašim privatnim i poslovnim obavezama.

Pre selidbe iz inostranstva ka Srbiji poželjno bi bilo da se upoznate sa birokratskom procedurom koja istu prati kako ne biste imali problema na graničnim prelazima. Carinski zakoni u Srbiji su veoma jasno definisani i samim tim lako primenjivi u praksi, kada je reč o unosu novca, kućnih ljubimaca, robe i stvari. Isti ne odudaraju mnogo od Evropskih carinskih propisa, sa kojima ako ste upoznati, nećete imati većih problema prilikom ulaska u Srbiju.

Ukoliko planirate selidbu ka Srbiji iz inostranstva, pre svega morate regulisati sva svoja dugovanja u zemlji u kojoj ste do sad boravli, otkazati sve usluge koje su vam do tad bile na raspolaganju, kako vam ne bi pravili problem na graničnom prelazu.

Tokom godina svog rada agencija Beo Selidbe je imala priliku da obavi veliki broj selidbi iz Norveške, Švajcarske, Nemačke, Austrije, Danske i brojnih drugih evropskih država ka Srbiji. Najčešće su to bili nekadašnji građani Srbije koji su svoj životni vek proveli radeći u pomenutim zemljama, te usled nostalgije za rodnom Srbijom odlučili ipak da joj se vrate. Veliki broj njih želeo je da pored lepih uspomena iz zemlje svog prebivališta sa sobom ponese nameštaj, garderobu, tehničke stvari i druge dragocenosti koje su stekli tokom minulih godina.

Agencija Beo Selidbe tom prilikom našla im se na usluzi, omogućavajući im sveobuhvatnu selidbu koja podrazumeva demontažu i zaštitu nameštaja, pakovanje stvari, utovar u transportna vozila, sam transport do Srbije, carinjenje robe, istovar i demontažu na licu mesta, kao i raspoređivanje u Vašme novom stambenom objektu. Ovaj princip naziva se „ključ u ruke“ i jedan je od najtraženijih sa kojima se tim agengije Beo Selidbe susreće.

Za razliku od iste na raspolaganju Vam je princip „od vrata do vrata“ koji se razlikuje po tome što demontažu, zaštitu pakovanje, raspakivanje, montažu i raspoređivanje stvari vršite sami, a sve ostalo rade profesionalni radnici agencije Beo Selidbe.

Prilikom trajnog nastanjivanja u Srbiji, moraćete da podnesete zahtev u Pisarnici Policijske uprave za grad Beograd. Za privremeni boravak Vam trebaju Vaše putne isprave, prijava stana i uplaćenja administrativna boravišna taksa. Strani državljani mogu da dobiju odobren zahtev za boravak u Srbiji ako je isti opravdan i ako imaju potvrdu zdravstvenog osiguranja, kao i dovoljnu količinu novca koja im je potrebna za samoizdržavanje.

Prilikom ulaska u Srbiju morate imati sledeća dokumenta:

  • pasoš sa važećim datumom
  • dokaz da imate na raspolaganju 50 evra po danu u gotovom, na kartici ili u vidu čekova
  • dokaz da ste vakcinisani ukoliko se doseljavate iz oblasti u kojoj vlada neka epidemija
  • overenu punomoć drugog roditelja ukoliko maloletno deto putuje sa vama
  • zdravstveno osiguranje

Prilikom transporta Vašeg nameštaja nećete imati većih problema ako je isti uredno spakovan, zaštićen u ako se prevozi u odgovarajućim transportnim vozilima. Takođe u Srbiju možete da unesete i sav Vaš nakit, elektronske uređaje i sportsku opremu. Međutim ako se reč o stvarima koje nisu sa ovog spiska u obavezi ste to da prijavite kako agenciji koja vrši transport tako i carinskim službenicima. Ako je reč o antikvitetima, umetninama i slično, neophodna Vam je dozvola Ministarstva spoljnih poslova za posedovanje i raspolaganje datim stvarima.

Nezavisno od toga iz koje strane zemlje dolazite u Srbiju, sa sobom možete da unesete sve strane valute, uz popunjavanje posebnog obrasca na granici, dok će Vam za veću svotu novca biti obezbeđen transfer preko bankovnog računa.

Agencija Beo Selidbe Vam nudi selidbe iz inostranstva ka Srbiji u vidu:

  • preseljenja stambenih prostora
  • preseljenja poslovnih prostora
  • prevoza kućnih ljubimaca
  • prenosa antikvitera i specijalnih tereta

Brzo, lako i efikasno uz profesionalnost na najvišem nivou i prikupljanje neophodne dokumentacije i dozvola za carinjenje. Selidba iz stranih zemalja ka Srbiji po najpovoljnijim cenama.